NY Times ‘By The Book’ tag

Jeg har altid synes, at sådanne taglege er hyggelige og en god måde at lære folk at kende på, så derfor har jeg adopteret dette tag fra YouTube. Det oprindelige tag stammer herfra.

1. Hvilken bog er der på dit natbord?
Lige nu har jeg The First Bad Man af Miranda July liggende. Der ud over ligger der også Sexual/Textual Politics af Toril Moi – jeg er endnu ikke gået i gang med at læse den, men den ligger der som en venlig reminder om, at jeg skal starte på den snart.

2. Hvilken bog var den sidste, du læste, som du vil betegne som fantastisk?
Girl Meets Boy af Ali Smith, som jeg læste i starten af januar. Det er sådan en fin historie om kærlighed, seksualitet og identitet. Jeg har senere købt den i fødselsdagsgave til en veninde, ligesom jeg har lånt den ud til en anden veninde med strenge ordre om at læse den. Jeg kan ikke anbefale den nok!

3. Hvis du kunne møde en hvilken som helst forfatter – død eller levende – hvem ville det så være? Og hvad kunne du tænke dig at vide?
Jeg synes altid, sådan et spørgsmål er virkelig svært – hvis forfatter var blevet udskiftet med musikere, ville jeg min liste blive absurd lang, men af den ene eller anden grund, jeg ikke kan sætte fingeren på, idoliserer jeg ikke forfattere på samme måde. Jeg tror, jeg vil sige Stephen King – og spørge ham om, hvordan han kan skrive så absurd meget (for det spørgsmål har han sikkert ikke fået tusind gange før).

4. Hvilke bøger vil man blive overrasket over at finde på din bogreol?
Se, den her er til gengæld nem 😉 Jeg har Medinas Tæt På stående, og der er faktisk ofte folk, der kommenterer på den. Da jeg var yngre, var jeg ret glad for hendes musik, og så har jeg altid syntes, det har været spændende at læse biografier, memoirs osv. – og ja, jeg har læst den, og syntes den var helt ok.

5. Hvordan organiserer du dine bogreoler?
De er opdelt i fiktion, non-fiktion og studiebøger. Fiktion og non-fiktion står i alfabetisk rækkefølge efter forfatterens efternavn, mens studiebøgerne bare står lidt tilfældigt, fordi de er gemt væk bag skabslåger.

6. Hvilken bog har du altid haft en intention om at læse, men aldrig kommet i gang med? Er der bøger, du er pinligt berørt over ikke at have læst?
Som udgangspunkt synes jeg ikke, man skal være pinligt berørt over ikke at have læst en bestemt bog – når det så er sagt, burde jeg virkelig få læst Miguel de Cervantes Don Quixote. På mit studie går der nærmest ikke en uge, uden der bliver refereret til den, og derfor kunne det være rart, hvis jeg rent faktisk fik taget mig sammen til at læse den. Den er bare såååå lang.

7. Skuffende, overvurderet, bare ikke god: Hvilken bog føler du, du burde kunne lide, men det modsatte skete? Kan du huske den sidste bog, du lagde fra dig, uden at færdiggøre den?
Dette er måske en anelse kontroversielt, men jeg brød mig virkelig ikke om Poul Coelhos Alkymisten. Der er så mange mennesker, der taler så varmt om dens livsvisdom og charme, men jeg blev så irriteret over den, da jeg læste den. Den meget simple skrivestil var slet ikke mig – for mig virkede det som om, Coelho fortalte historien til et meget dumt barn.
Den sidste bog, jeg lagde fra mig, var Ernst Jüngers I Stålstormen. Den skulle læses i forbindelse med mit studie, så derfor fortsatte jeg stædigt med at læse videre, til trods for at jeg surmulede hver eneste gang, jeg læste i den. Det ville aldrig have været en bog, jeg selv ville have valgt! Tyve sider fra slutningen besluttede jeg mig for, at det også bare kunne være lige meget.

8. Hvilken slags historier bliver du draget i mod? Hvilke gør det modsatte?
Mine buzzwords er ofte magisk realisme, identitetsissues, LGTBQ-personer, en feministisk indgangsvinkel, børn som spiller en vigtig rolle og romaner med usympatiske og/eller upålidelige fortællere. Ikke alt sammen på en gang, selvfølgelig, men er nogle af de ovennævnte ting til stede, er jeg oftest meget begejstret. 😉
Jeg er ikke som sådan frastødt af nogle genrer; jeg prøver at være åben om det meste. Men jeg læser ikke særligt mange fantasybøger og krimier, og så hader jeg virkelig bøger, hvor kvindelige hovedpersoner taler nedladende om andre kvinder, udelukkende fordi de er anderledes fra dem selv (læs: de bruger makeup, går i stilletter og har sex med mange mennesker). Show your sisters some love, yo!

9. Hvis du kunne få statsministeren til at læse en bog, hvilken skulle det så være?
Det meste af Jens Blendstrup – jeg tror virkelig, Løkke kunne trænge til et godt grin.

10. Hvad planlægger du at læse næste gang?
Med eksaminer forude er det ikke sikkert, jeg vil komme til at læse så meget – men jeg vil gerne i gang med Jojo Moyes Me Before You. Det har været svært at undgå at høre om den så længe, men nu kommer filmen, og traileren ser virkelig god og hjerteknusende ud: Så selvfølgelig skal jeg have læst bogen først.

Jeg vil gerne tagge Flyv med Mig, So Many Books og Lunas kaffekrog – jeg håber, I har lyst til at lege med og sende tagget videre! 🙂

Advertisements

4 thoughts on “NY Times ‘By The Book’ tag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s