Liebster Award

Jeg er blevet tagget af hele tre seje kvinder i Liebster Awarden, der i disse tider går sin sejrsgang her i bogbloggerland: Ann-Kristine fra Ord fra en bibliofil, Regitze Xenia fra Bookish Love Affair og Luna fra Lunas kaffekrog. Eftersom dette skønne tag har været omkring sig i bogbloggerland, vælger jeg at dele blogkærlighed på en anden måde, men mere om det senere.

Reglerne er som følger:
* Tak bloggeren, som nominerede dig.
* Vis Liebster Award-logoet på din blog/i dit indlæg (Du kan finde et logo nederst i dette indlæg)
* Besvar de 11 spørgsmål, som du modtog fra bloggeren, der nominerede dig.
* Skriv 11 selvvalgte facts om dig selv.
* Nominér 11 nye bloggere (med 1000 eller derunder følgere)
* Lav dine egne 11 spørgsmål, som de nominerede skal svare på.

11 spørgsmål, jeg er blevet stillet:

1. Hvorfor begyndte du at blogge?
Jeg har altid læst en masse blogs – lige siden blogkonceptet var ganske nyt i Danmark, og jeg har af flere omgange forsøgt at starte min egen blog med forskellige temaer: Modeblog, en anonym dagbog og også en anden bogblog end denne, er blandt forsøgene. Fælles for dem alle har dog været, at det altid har været meget intimt og grænseoverskridende for mig at vise mine skriverier, så derfor turde jeg ikke gå helhjertet ind i processen. Så mødte jeg Rikke, som gav mig et kærligt spark bagi, hvilket resulterede i denne blog.

2. Hvis du nu havde frit valg, hvad ville du så helst være? Forfatter, forlægger, boghandler eller bibliotekar?
Af valgmulighederne må det nok bære bibliotekar – men den ultimative drøm er at kunne forske i litteratur.

3. Hvad er det ved en blog, der får dig til at følge den?
Når det gælder bogblogs behøver bloggeren ikke nødvendigvis at læse de samme bøger i de samme genrer, som jeg selv gør. I stedet vil jeg gerne kunne mærke engagementet og entusiasmen, og så synes jeg altid, det er fedt med opfindsomme tiltag. Jeg læser også andre blogs, og her handler det oftest om humor. Og om mad. Jeg elsker at lave mad og  at bage, og det er fantastisk at få ny inspiration.

4. Hvis du skulle holde teselskab, hvilken nulevende og hvilken afdød forfatter ville du så invitere?
Jeg ville helt klart holde teselskab af Toni Morrison og Virginia Woolf. Jeg er så fascineret af Toni Morrisons skrivestil og synspunkter, og jeg tror, hun må være ufattelig klog på livet. Det samme gør sig gældende for Woolf, og jeg kan levende forestille mig, at det ville føre til både interessante og ophedede samtaler om sorte og kvinders rettigheder.

5. Har du et yndlingsband eller sanger/sangerinde?
Marina and the Diamonds! Jeg er så begejstret for hendes musik, at det næsten er pinligt, og jeg har været enormt ked af at misse hende, de gange, hun har været i Danmark (Nibe Festival, Marina? Really?!).

6. Hvordan har du det med biblioteker? Og kom du ofte på dem, da du voksede op?
Min kærlighed for biblioteker har altid været stor. Hvor meget jeg end gerne ville, har jeg ikke råd til at købe alle nye udgivelser, jeg gerne vil læse, så derfor er biblioteket min bedste ven. Jeg elsker at gå rundt blandt bibliotekets hylder for at trække tilfældige titler ud og låne dem, bare fordi de lyder gode eller har et flot cover. Det gør jeg ikke så ofte, når jeg selv køber bøger.
Som barn var det lige sådan. Min mor hev mig altid med på biblioteket, og det var nærmest en lille dagsudflugt, hvor jeg slæbte så mange bøger med hjem, som jeg (læs: min mor) kunne bære.

7. Hvor er dit foretrukne læsested? Indenfor eller udenfor?
Efter jeg er flyttet, har jeg den fineste, lille have, så det oplagte svar ville være udenfor. Men det meste af tiden ligger jeg i min seng, for jeg holder allermest af at læse en times tid, inden jeg går i seng.

8. Hvilket sted på jorden vil du allerhelst besøge?
Jeg har altid drømt om New Zealand og Australien. Naturen er i nærmest alle hensender så storslået, anderledes og vild end den, jeg kender fra Danmark.

9. Læser du nogensinde bøger mere end én gang?
I forbindelse med eksamensopgaver og min kommende bacheloropgave gør jeg, men ellers er det ikke noget, jeg gør mig så meget i. Jeg har dog planer om snart at læse Annabel Pitchers My Sister Lives on the Mantelpiece igen, fordi den gjorde et enormt stort indtryk på mig.

10. Hvilken bog i din samling holder du mest af? (Og ja, det er et strengt og svært spørgsmål)

Det er virkelig et strengt og svært spørgsmål, ja! Men det er nok min Lewis Carrolls Alice’s Adventures in Wonderland and Through the Looking Glass i Barnes & Noble’s smukke, læderbundne udgave. Jeg købte den for en tre års tid siden, hvor jeg gik gennem en hård periode, så derfor har den også en sentimental betydning for mig. Billedet yder slet ikke skønheden retfærdighed, men jeg har desværre ikke mulighed for at tage billeder på nuværende tidspunkt.

11. Hvordan har du det egentlig med Twilight-bøgerne?
Jeg har faktisk aldrig læst Twilight-bøgerne. Da de udkom var jeg i en periode i mit liv, hvor jeg skulle gøre det modsatte af alt, hvad der var populært og mainstream, så det giver lidt sig selv, at jeg i hvert fald ikke hoppede med på den bølge. Ud fra hvad jeg har hørt om bøgerne, mener jeg ikke at være gået glip af noget, men jeg har ikke nogen stærkere holdning til dem.

11 tilfældige facts:

1. Min anden store passion ud over bøger, er musik, og jeg elsker at være til koncerter. Hvis jeg boede tættere på København, ville jeg gå til langt flere, men de sidste to år har jeg alligevel formået at komme til en fire-fem koncerter om året (hvor jeg ikke tæller festivaller med).

2. Inden jeg begyndte på litteraturvidenskab, tog jeg grundforløbet ‘Mad til mennesker’. Her kan man virkelig tale om at vælge en anden retning.

3. Jeg bryder mig virkelig ikke om rå tomater.

4. Jeg elsker at skrive lister. Gerne med forskellige farver tusser og på pænt papir.

5. Hver eneste gang jeg er i en genbrugsbutik, bliver jeg nødt til at tjekke, om de har en Stephen King bog, jeg ikke ejer.

6. Jeg fungerer bedst med orden omkring mig, men jeg roder virkelig meget.

7. Hvis jeg selv skal sige det, er jeg virkelig god til at give gaver – jeg kommer altid på den der lille ting, som modtageren ikke anede, de ønskede sig.

8.  Egentlig går jeg ikke særligt meget op i sport, men hvis jeg først sætter mig for at se det, går det ret hurtigt over gevind. Således ser jeg altid frem til OL, og jeg elsker især redskabsgymnastik, synkronsvømning, atletik og selvfølgelig håndbold (som jeg også følger med i ved andre mesterskaber).

9. Jeg er besat af Buffy the Vampire Slayer, og synes ligesom alle andre, at Riley var den kedeligste karakter nogensinde.

10. Jeg har mødt min bedste veninde ved hjælp af internettet. I dag er vi roomies.

11. Selvom jeg er utroligt klodset, har jeg aldrig (7-9-13, bank under bordet) brækket andet end en tå.

11 taggede bloggere:
Da jeg slet ikke har overblik over, hvem der er tagget og generelt har på fornemmelsen, at tagget er nået ud til en masse søde mennesker, vil jeg i stedet føre den gode stemning videre ved at fremhæve gode blogindlæg, jeg har læst over de seneste par måneder.

1. Anne-Nikolines fine interview med Anne-Cathrine Riebintzsky, der står bag den knusende Forbandede yngel og senest Orkansæsonen og stilheden (som jeg virkelig gerne vil læse!).

2. “Kvinder kan sku da også tænke sig om” – Miriam rammer hovedet på sømmet om hævnporno og victim blaming.

3. Kirstines fine skildringer af litterært stævne på Krabbesholm Højskole: Dag 1-2, dag 3-5. Jeg får helt lyst til at tage af sted næste år!

4. Hvis du af en eller anden grund har misset Rikkes indlæg om bogblogger-fællesskabet, skal du helt klart læse dette.

5. Jeg elsker, når Ann-Kristine viser rundt på smukke biblioteker. Her i Birmingham.

6. Selv en kyniker som mig kan ikke undgå at få våde øjne af Cathrine fra Rockpaperdresses’ bryllupsberetninger. Start fra en ende og bliv bekræftet i, hvor skøn kærlighed kan være.

7. Det er umuligt ikke at blive smittet af Bibliotekattens begejstring for serien Stranger Things og Stephen King.

8. Julie Rasmine har skrevet den fineste rapportage om Gyldendals efterårsreception – så er det jo næsten som at have været der selv!

9. Hos Bachs Bøger bliver der læst non-fiktion i september. Et tema, der har inspireret mig til at forsøge at få læst mere non-fiktion i september.

10. Findes der noget, der hedder bogmisundelse? I så fald lider jeg i den grad af det, efter at have beundret nyeste Pernille fra Bare et kapitel mere Folio Society bøger.

11. … og som om det ikke var nok, har Louise fra Kære Dig vundet en signeret Folio Society udgave af Stephen Kings The Shining. Misundelse er en grim, grim ting.

Advertisements

4 thoughts on “Liebster Award

 1. Virkelig fine svar, du kære! ❤

  Og hvor er det sidste tiltag VIRKELIG bare en sød og fin idé… Det burde man overveje at gøre noget mere 😀
  (og tak fordi du nævnte et af mine indlæg, du er herlig!)

  Like

  1. Mange tak, søde Rikke! Jeg synes nemlig også, det var en fin måde at gøre det på, når nu tagget er nået så langt rundt. Jeg håber, det inspirerer lidt. 😉 ❤

   Like

 2. Sikke nogle interessante svar 🙂 Og tusind tak fordi at du nævner indlægget om Birmingham – det er rart at høre, at der er andre end mig som sætter pris på biblioteker 😀 Og jeg er helt enig med Rikke – det er fint med det sidste tiltag og jeg har trykket på blogs endda, som jeg normalt ikke får læst pga din anbefaling 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s