Dewey’s 24 Hour Readathon: Time for time

Jeg har lavet den fineste bogstak. Jeg har sørget for, der er proviant: Rester af den lækreste brownie fra min lillebrors fødselsdag, sodavand og te i spandevis, klementiner, chips og dejlig veggieburger til aftensmad. Selvom jeg ivrigt har planlagt, er det først med 40 minutter til start, at jeg er kommet i tanke om, at dette indlæg også skal forberedes. Så typisk mig.

Jeg har tilføjet Maggie Stiefvaters The Dream Thieves til min bunke. Jeg var i gang med at læse den, og jeg har ikke lyst til at starte på en ny bog, før den er læst færdigt. Der er cirka 250 sider igen – så nu er jeg da sikker på, jeg får færdiggjort en bog.

I kan følge min læsning her på bloggen, men jeg opdaterer også sporadisk på min Instagram, Twitter og Goodreads. Nu vil jeg bruge den sidste halve times tid på at få et overblik over bloggere, jeg skal følge de næste 24 timer og få lidt sen frokost. Uanset om I er med på readathon holdet eller ej, ønsker jeg jer en rigtig dejlig weekend.

14:03: Så er readathonet officielt skudt i gang. Jeg vil dykke ned i Maggie Stiefvaters Henrietta, som er fyldt med teenageangst og mystisk. Perfekt til sådan en læselørdag.

16:01: Jeg har læst lidt over 100 sider i The Dream Thieves, og har netop vækket min hårdtarbejdende roomie fra en lur. Hun vil gerne læse med her i løbet af eftermiddagen og aftenen, så det ser jeg frem til. Jeg er glad for Maggie Stiefvaters univers, men når jeg er færdig med The Dream Thieves, tror jeg lige, jeg skal have en pause fra det – som tidligere nævnt er der bare meget teenageangst, og min tålelige dosis er ved at være opfyldt for denne måned. 😉

18:56: Jeg blev færdig med The Dream Thieves og på trods af en cliffhanger, holder jeg fast i min beslutning om at give The Raven Cycle en pause. Hvis man er til paranormal romantik, kan bøgerne virkelig anbefales – jeg tror bare ikke, jeg er i målgruppen. Min roomie brokkede sig i øvrigt over, at jeg ikke skrev, hvad hun læste, så det må jeg hellere – hun læser bog nr. 4 i føromtalte serie, The Raven King, og er lidt mere begejstret over den, end jeg er.

Mine øjne er allerede ved at være godt brugte, så jeg vil i gang med at lave noget aftensmad. Jeg overvejer også at gå en tur ud i regnvejret, men det er godt nok koldt og vådt – så det kan godt være, det bare bliver ved tanken. Uanset hvad vil jeg starte på Caitlin Morans How to Build a Girl, når jeg vender tilbage til læsningen; det tror jeg er lige, hvad mine ømme øjne har brug for. Jeg har ind til videre læst 226 sider.

22:27: Og så var der pludselig gået rigtig mange timer! Jeg endte med at gå en tur i Netto, mens der var kartofler i ovnen. Jeg havde følgende ordveksling med min roomie:

Hende: “Køb en snack med hjem!”
Mig: “… har vi ikke nok?”
Hende: “Nej.”

Moralen er simpel: Man må ikke gå ned på snacks. Således endte jeg med at købe endnu mere chokolade med hjem fra Netto…
Mæt af burger – og snacks – er jeg godt i gang med How to Build a Girl, og den er simpelthen så sjov! Det var det helt rigtige valg til nuværende tidspunkt.

00:59: WordPress’ kontrolpanel fortæller mig, at det var 11 timer siden, jeg udgav dette indlæg. 11 timer! Det gør mig helt rundtosset at tænke på, men jeg nyder virkelig How to Build a Girl, så det er helt okay. Jeg er utroligt nok ikke særlig træt endnu, så jeg er spændt på at se, hvor længe, jeg holder.

All my life, I’ve thought that if I couldn’t say anything boys found interesting, I might as well shut up. But now I realise there was that whole other, invisible half of the world – girls – that I could speak to, instead. A whole other half equally silent and frustrated, and just waiting to be given the smallest starting-signal – the tiniest starter-culture – and they would explode into words, and song, and action, and relieved, euphoric cries of ‘Me too! I feel this too!’
– Caitlin Moran, How to Build a Girl

02:28: Puha, nu er jeg godt nok ved at være træt. Jeg vil lægge mig under dynen og læse et par kapitler mere, hvis jeg ikke falder i søvn ligeså snart, jeg rammer min pude. Jeg er godt nok spændt på, om jeg nogensinde kommer op igen…

07:46: Mit hoved er stadig en smule tungt af træthed, men nu er jeg igen tilbage i sofaen med kaffe i mit krus. Byture har ingenting på et 24-timers readathon – jeg kommer til at være så smadret senere, haha. Jeg vil fortsætte med Moran, og så må jeg tage stilling til, hvad jeg ellers skal læse senere. Jeg kunne godt tænke mig noget, jeg kan nå at færdiggøre inden klokken 14, og det er der umiddelbart intet i min bogstak, der inviterer til.

09:48: How to Build a Girl var den perfekte bog – tilpas sjov og beskidt til at holde mig vågen (sammen med en kop kaffe!). Nu aner jeg dog ikke, hvad jeg skal fortsætte med – det er som om, ingen af mine ellers mange ulæste bøger er gode nok nu, så jeg vil fordrive tiden lidt på de sociale medier. Jeg tror, jeg har bestemt mig for at læse nogle af Angela Carters udvalgte eventyr, men nu må vi se.

10:06: “Er du stadig vågen?” spurgte roomie og kiggede dømmende på mig. Indigneret svarede jeg, at jeg i hvert fald havde fået fem timers søvn… Jeg er ikke så god til matematik, når jeg er træt. Jeg er i gang med at læse introduktionen til Angela Carters eventyr, og jeg faldt over dette, som jeg gerne vil dele – det er fantastisk:

Although this is called a book of fairy tales, you will find very few actual fairies within the following pages. Talking beasts, yes; beings that are, to a greater or lesser extent, supernatural; and many sequences of events that bend, somewhat, the laws of physics. But fairies, as such, are thin on the ground, for the term ‘fairy tale’ is a figure of speech and we use it loosely, to describe the great mass of infinitely various narrative that was, one cupon a time, and still is, sometimes, passed on and disseminated through the world by word of mouth – stories without known originators that can be remade again and again by every person who tells them, the perenially refreshed entertainment of the poor.
– Angela Carter, Angela Carter’s Book of Fairy Tales

11:56: En ting er sikkert – eventyrerne har absolut intet med feer at gøre. De er groteske, voldsomme og helt fantastiske, og jeg flyver igennem dem. Efterhånden er der kun små to timer tilbage af dette readathon, og udsigten til en lur er ved at gøre mig en smule utålmodig. 😉

13:52: Jeg har lagt Carters eventyr fra mig – 24 timer i læsningens tegn er ved at være slut, og det har været så hyggeligt. Carters eventyr var helt perfekte til min lettere døsige dag. Eventyr er så fantastiske – for på trods af mange forskelligheder, er de alligevel så ens – om de er fra Grønland, Norge, Nordamerika eller Egypten.

Jeg har nydt mit døgn så meget, selvom det slet ikke gik, som jeg planlagde. Jeg havde jo planlagt, at jeg skulle læse Sarah Waters’ Tipping the Velvet, men lysten var forsvundet som dug for solen. Jeg er fortsat imponeret over, hvordan det kan lykkedes for så mange at få læst så meget på så kort tid – vi har jo alle den samme tid til rådighed, ikke? Jeg fik læst 727 sider, hvilket jeg er noget så tilfreds med.

Nu vil jeg gå ind og tage mig en velfortjent lur. Tak for nu – og på gensyn til foråret. Det har været så skønt at opleve det fælleskab, som readathonet først og fremmest er. ❤

Advertisements

39 thoughts on “Dewey’s 24 Hour Readathon: Time for time

   1. Haha, nu er jeg endelig blevet færdig med den. Jeg synes, det er meget sjovt at læse lidt angsty bøger en gang i mellem, men det blev godt nok for meget her. 😉

    Like

   1. Fedt at du har læst første bog! Jeg læste Stiefvaters “Linger”-serie for et par år siden. Jeg husker hendes skrivestil som meget poetisk og fin – holder det?

    Like

   2. Jeg har også læst “Linger”-serien – kunne bedst lide den første bog. Stiefvaters skrivestil er rigtig fin og poetisk, og jeg vil sige, at The Raven Cycle indtil videre er bedre end Linger serien, fordi der er noget mere plot i den. Men først og fremmest er det en trist (og dramatisk!) kærlighedshistorie.

    Like

   3. Det lyder herligt! Jeg synes nemlig også ‘Linger’ var liiige til den sentimentale side. Meget sødsuppe. Mange varulve. Meget rod.

    Kom du ud at gå i regnvejret? Der er altså noget beroligende ved lidt støvregn i ansigtet..

    Like

   4. Hahah, det er en perfekt opsummering af “Linger”! Jeg er vild med det.
    Jeg endte med at gå en tur, mens der var kartofler i ovnen, og det hjalp gevaldigt på trætheden, så nu er jeg kommet i gang med at læse igen. 🙂

    Like

   5. Amen, altså! Det er sådan en teenagebog. Men altså, en helt OK en af slagsen – det er bare ikke liiiige altid, det er dét, man orker ;D

    Det lyder lækkert. Jeg pønser også på en morgentur, når lyset vender tilbage igen. Indtil da sidder jeg bare og hyggelæser lidt. Jeg håber, du sover godt og vender tilbage med fornyet læseenergi 🙂

    Like

   6. Jeg er vågen igen – ved ikke, om hvor meget læseenergi, jeg har, men nu drikker jeg lidt kaffe og ser på det. Ellers kommer jeg nok til at tage en lille lur i løbet af dagen… 😉

    Like

   7. Det er nu også rart med lur! Jeg har selv gået en laaang tur. Luften er så sprød og lækker på den her årstid. Og i dag er en af de få klare dage. Dem må man lyde.

    Det lyder som om, du er kommet godt i gang igen. Og jeg glæder mig meget til at høre, hvad du synes om Angela Carters smukke eventyr.

    Like

   8. Det lyder som en virkelig dejlig tur. Jeg må indrømme, at regnen ikke er så tiltrækkende for mig – lige nu har jeg bare mest lyst til at se dyner. Jeg har lagt min bog fra mig nu, men jeg er vild med eventyrerne. Det er så sjovt at se, hvordan eventyr kan være så forskellige og alligevel have så mange fællestræk.

    Like

   1. Hvis man, som jeg, spiser chips med en gaffel, så går det ganske fint! 😛
    Åh, jeg havde også ‘kun’ en gennemsnitlig følelse efter ‘The Dream Thieves’.. Nok også derfor jeg aldrig nåede videre med serien.
    God aftenlæsning til dig!

    Like

   2. Chips med gaffel? Det lyder ret smart, men måske også lidt besværligt. 😀
    Jeg bliver nok nødt til at læse videre i serien på et tidspunkt, men som sagt går der nok lidt tid.
    Også rigtig god læsning til dig! 😀

    Like

 1. Jeg har aldrig rigtig først mig med Stiefvater, selvom jeg tror, jeg har en af hendes bøger på min kindle. Men kender godt det med at have brug for en pause fra bestemte slags historier. Man KAN få for meget af det gode. Håber din læsning ellers går godt!

  Like

  1. Jeg kan godt lide hendes bøger – specielt The Raven Cycle. Hendes sprog er så fint, og selvom det er en angsty kærlighedsroman, så er det alligevel lidt mere end det. Jeg skal bare lige have en pause fra serien nu. 😉

   Like

 2. Hahaha jeg er allerede vild med dine opdateringer mus! 😀
  Please, du må ikke poste billeder af din aftensmad. Så dør jeg. Af sult. Og misundelse!

  Ej, rigtig god læselyst! Jeg glæder mig til at læse med 😀

  Like

  1. Haha, aaaw ven! Jeg ved ikke, hvor mange billeder, det bliver til, så måske er du heldig… 😉 Du må også have rigtig god læselyst – jeg håber, du får noget godt at spise!

   Like

   1. Det kræver også en helt særlig teknik, kan jeg vist roligt tilføje! 🙂

    Jeg håber, at du får nogle skønne timer her til sidst og at du finder den perfekte bog at slutte af med!

    Like

   2. Ja, det tror jeg gerne! 😉
    Tak – og i lige måde. Jeg er stadig ikke helt sikker på, hvad jeg skal læse de sidste timer – min bogreol virker pludselig tom, selvom jeg har så mange ulæste bøger. Der er bare ingen, der er gode lige NU – kender du det? 🙂

    Like

  1. Ja, det gjorde jeg. Heldigvis – selvom jeg egentlig synes, jeg er ret god til at holde mig vågen, fungerer jeg ikke uden søvn – heller ikke til readathon, kan jeg hermed konkludere.

   Like

 3. Jeg er så vildt med, du har inkluderet citater! Det overvejede jeg selv at gøre, men ak. Og så er det lidt sjovt, du ikke fik læst den ene bog, du VILLE læse. Det er seriøst den slags der sker! Jeg havde også lidt sat Song of Solomon, som den eneste, jeg ville igennem, men det skete så ikke 😀 Det lyder til du har klaret det vildt godt – og det med en lur, lyder som en ret god idé.

  Like

  1. Når jeg nu ikke var særlig god til at få taget billeder, føltes det som det mindste, jeg kunne gøre, haha 😀
   Ja, det er altså lidt sjovt. Det er altid sådan noget, der sker for mig – jeg tager en beslutning og går i en helt anden retning. 😉 Har du læst andet med Morrison? Lige Song of Solomon har jeg ikke læst, men hendes skrivestil kan godt være lidt drilsk, så måske var bogen heller ikke så readathonvenlig?
   Jeg er også rigtig glad for mit resultat – og jeg har hygget mig så meget. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s